Skip links

PROJECTE “LA VEU”

Des d’Engreskat hem creat el projecte “la veu” per millorar el soroll durant l’estona del migdia. Es tracta de dinàmiques de funcionament senzill perquè les puguem treballar des d’edats primerenques i fomentar així des de petits la importància de dinar en un ambient tranquil.

L’objectiu principal del projecte “la veu” consisteix a menjar de forma pausada, creant entre tots, un ambient de calma.

Respectar els temps de dinar de cada infant, creant un clima tranquil perquè pugui prestar atenció als diferents aliments, aportarà beneficis físics i psicològics. Millorant també la digestió i afavorint el procés d’aprenentatge i concentració.

casalet

L’adquisició d’aquests nous hàbits del projecte “la veu” es treballarà:

Amb les targetes de modulació

Disposem de 5 targetes amb personatges que representen una tonalitat de veu en concret. Per exemple (Targeta Ninja, Targeta detectiu, Targeta speaking, Targeta president i Targeta Heavy metal) Aquestes targetes de modulació suggereixen un to de la veu en concret. La targeta Ninja per exemple ens invita a fer silenci absolut, amb la targeta Speaking podem parlar amb tots els companys de la nostre taula, la targeta Detectiu ens deixa parlar però en veu baixa, la targeta President ens invita a escoltar a una persona en concret, i la targeta Heavy metal ens anima a fer tot el soroll possible (Aquesta targeta és un molt bon recurs, per les festes i gimcanes de pati.)

Amistat, confiança, cooperació, seguretat, alimentació saludable, hàbits i diversió, són algunes de les paraules que representen l’espai de menjador.

casals-nada-2

Els monitors són una peça clau d’aquesta aura màgica que creen les dinàmiques. No són únicament organitzadors d’activitats, sinó que participen d’elles com si fossin un alumne/a més.

Quan l’equip de monitors  deixa una targeta sobre una taula, aquells alumnes s’han d’adaptar al rol indicat, i adequar la modulació de veu en aquell moment.

Existeix un control de les targetes que entreguem, i un rànquing de les taules més aplicades. D’aquesta manera connectem amb els alumnes d’una forma més didàctica i ells mateixos estan molt motivats de veure els resultats del grup.

– També treballem la modulació de veu amb el famós joc de penjat a la pissarra. Anotant lletra per lletra la paraula silenci. Però VIGILEM! Hem d’aconseguir que mai s’escrigui sencera!