Skip links

LA IMPORTÀNCIA DEL CASAL D’ESTIU DESPRÉS DEL CONFINAMENT

L’estiu és una època d’aventura i diversió, de descobriment i experiències inoblidables. Juliol és un mes únic per a tots els infants que participen del casal d’estiu.
Esperen amb molt entusiasme començar un nou dia ple d’aventures i de sorpreses. Les activitats i jocs estan dissenyats específicament perquè puguin gaudir i viure al màxim l’inici de les vacances, i les vivències en primera persona els fan sentir únics i especials.

casals-confinament – 1

Amistat, confiança, cooperació i diversió, són algunes de les paraulaes que representen aquest espai.

Després de deu mesos dins de l’escola, o en aquest cas, després de la dura etapa de confinament. Els casals d’estiu satisfan algunes de les necessitats bàsiques dels infants com són; la pràctica del joc a l’aire lliure, les activitats lúdiques i esportives, activitats de piscina i d’aventura, vincles i relacions socials molt intenses i contacte amb els entorns i la natura, entre d’altres.

Els nens/es fan un parèntesi en les relacions socials que han tingut habitualment duran tot el curs escolar. Companys, monitors, espai. Tot suposa un canvi i moltes vegades s’integren en un grup completament nou, on coneixen a pocs o de vegades, a cap dels companys. Aquesta experiència ens brinda, una oportunitat magnifica per establir nous vincles i fer un esforç per generar noves relacions. Els dóna la capacitat per adaptar-se als canvis i socialitzar-se amb més facilitat. Habilitat que els ajudarà a viure amb entusiasme noves experiències fora de l’entorn habitual.

Amistat, confiança, cooperació i diversió, són algunes de les paraulaes que representen aquest espai.

casals-confinament-2

Els monitors són una peça clau d’aquesta aura màgica que creen els casals d’estiu. No són únicament organitzadors d’activitats, sinó que participen d’elles com si fossin un alumne/a més. S’enfanguen i viuen les aventures amb la mateixa passió que els més petits. Abracen, estimen, escolten i es preocupen de tot el que senten i necessiten. Són persones que saben com i quan posar límits sense trencar aquesta màgia.

Tots els que sabem el que significa participar en un casal d’estiu, sabem que no és tan sols jugar i divertir-se, significa formar una família, establir vincles indestructibles amb companys i amb monitors, viure experiències úniques i ser protagonista d’una gran història, que canvia cada any.

Aquest any, amb l’aparició de la COVID-19, grans i petits hem viscut una situació per la que no havíem passat mai. L’aprenentatge que hem fet tots/és durant i després del confinament, és una tasca que hem d’anar integrant a poc a poc.
Els casals d’estiu són els primers agents socialitzadors dels nens/es. L’equip d’Engreskat agraeix la confiança que ens doneu com a acompanyants emocionals i assumirem aquesta tasca amb la responsabilitat, professionalitat i amor que comporta.