Skip links

Menjador escolar a Barcelona: Consells per a una alimentació saludable

Els menjadors escolars juguen un paper fonamental a la vida dels estudiants. No només proporcioneu una alimentació adequada, sinó que també fomenteu hàbits saludables i eduqueu sobre la importància d’una dieta equilibrada. A Engreskat estem especialitzats a proporcionar serveis de menjador escolar a Barcelona, ​​per això t’oferim alguns consells per millorar la qualitat del menjar als menjadors escolars.

La importància d’una alimentació saludable als menjadors escolars

Una alimentació adequada és essencial per al desenvolupament físic i mental dels nens. Els menjadors escolars tenen la responsabilitat d’oferir-los una varietat d’aliments nutritius i equilibrats que els proporcionin l’energia necessària per fer front a la jornada escolar. A més, una bona alimentació contribueix a prevenir malalties i mantenir un pes saludable.

Consells per millorar el menjar als menjadors escolars

  1. Planificació de menús: És fonamental fer una planificació setmanal dels menús, tenint en compte els diferents grups d’aliments i les necessitats nutricionals dels estudiants. Incorporar productes de temporada garanteix una major frescor i qualitat als plats.
  2. Varietat d’aliments: Oferir una varietat d’aliments al menú és clau per mantenir l’interès dels estudiants i garantir una alimentació equilibrada. Incloure fruites, verdures, proteïnes i carbohidrats a cada menjar és fonamental.
  3. Evitar aliments ultraprocessats: Els aliments ultraprocessats solen ser alts en greixos saturats, sucres i sal, el que pot contribuir al desenvolupament de malalties com l’obesitat i la diabetis. És important evitar la seva presència als menús i optar per aliments naturals i frescos.
  4. Promoure la participació dels estudiants: És important involucrar els estudiants en l’elecció dels menús i fomentar-ne la participació en la preparació dels aliments. Això els permet aprendre sobre nutrició i desenvolupar habilitats culinàries.
  5. Educació alimentària: Oferir xerrades i tallers sobre alimentació saludable pot ajudar a crear consciència als estudiants sobre la importància d’una bona alimentació. A més, és fonamental ensenyar-los a prendre decisions saludables ia triar aliments adequats.
  6. Control de qualitat: Realitzar controls de qualitat periòdics és essencial per garantir que els aliments servits als menjadors escolars siguin segurs i estiguin en bon estat. A més a més, és important comptar amb personal capacitat en manipulació d’aliments.

Engreskat: l´elecció perfecta per al teu menjador escolar a Barcelona

Una alimentació saludable als menjadors escolars és fonamental per al desenvolupament i benestar dels estudiants. Seguint alguns consells, com ara la planificació de menús, la varietat d’aliments, l’evitació d’ultraprocessats, la participació dels estudiants, l’educació alimentària i el control de qualitat, podem assegurar una alimentació equilibrada i nutritiva.

A Engreskat ens destaquem pel nostre compromís amb la qualitat dels aliments, utilitzant productes frescos i de temporada als seus menús. A més, el nostre equip de professionals s’encarreguen de planificar els menús d’acord amb les necessitats nutricionals dels estudiants i assegurar la màxima qualitat en la preparació dels aliments.

Si cerques entre totes les empreses de menjadors escolars a Barcelona, ​​Engreskat és l’opció ideal. Amb anys d’experiència al sector, ens dediquem a oferir serveis d’alimentació saludable i equilibrada per a estudiants de totes les edats.

No dubtis a contactar amb nosaltres i comença a oferir als estudiants una millor experiència al menjador escolar!