Skip links

PROJECTE “COMPARTIM”

Des d’Engreskat hem creat el projecte “COMPARTIM” per tornar a apropar a tots els alumnes/as independentment del curs que fan. Amb la quantitat de restriccions imposades per la COVID-19 vam oblidar la sensació de gaudir compartint moments amb altres companys. D’aquesta manera fomentem el treball en equip i la transmissió de valors dels més grans als més petits. Creiem en un projecte que acompanya i creix amb els alumnes des d’infantil fins secundària.

Es tracta de dinàmiques de funcionament senzill, com són els conta contes i la dansa. Els alumnes/as voluntaris/es de SECUNDÀRIA lideren aquesta proposta, compartint aquest espai amb els més menuts. Un projecte molt motivador.

casal

L’objectiu principal del projecte “compartim”, consisteix a compartir i créixer des de les mateixes vivències. Afavorint, per una banda, el creixement integral de l’infant adaptant-tos a les seves necessitats partint d’un aprenentatge actiu, pràctic i vivencial. I per l’altre, proposant reptes significatius, rellevants i motivadors que desenvolupen algunes de les competències dels alumnes/as.

La vivència d’aquestes experiències del projecte “COMPARTIM” els treballarem durant tot el curs, sempre amb una planificació prèvia i supervisió de l’activitat en tot moment.

A continuació mostrarem un exemple més de com la programació per part dels monitors/es de reptes significatius, rellevants i motivadors creen activitats màgiques com la que expliquem a continuació.

Amistat, confiança, cooperació, seguretat, alimentació saludable, hàbits i diversió, són algunes de les paraules que representen l’espai de menjador.

casals-nada-2

Com ja sabeu, aquest curs el menjador tracta sobre el cinema, i cada mes ens apropem a diferents cultures a través de les diverses pel·lícules que hem seleccionat.

La pel·lícula escollida aquest mes ens ha donat la possibilitat d’incloure la metodologia del projecte “compartim” organitzant un seguit d’activitats de tipologies diferents, on els alumnes/as participen segons les seves preferències.
1. Torneig de bàsquet (per alumnes de 1r a 6è)
2. Chearleaders encarregades de coreografiar i preparar els balls que es realitzen abans i durant el partit. (aquesta activitat ha permès que les alumnes de primària i secundària organitzin les coreografies, la música i les transicions de les ballarines, fent també de mestres amb els alumnes més petits). Aquest detall ha fet augmentar molt la participació dels alumnes.
3. Decoració del menjador amb la temàtica de la pel·lícula. (per alumnes de totes les edats). Un cop més, els alumnes de cicle superior i secundària ajuden als més petits.
4. Mascota del torneig; voluntàriament i per idea pròpia, una de les alumnes de secundària va preguntar si podia ser la mascota del torneig, ja que aquesta idea la motivava molt. En comunicar-ho a la resta de la classe, vam crear un grup on dissenyen, creen i estructuren la disfressa i la intenció de la mascota.

Quan els alumnes es troben en un context de tranquil·litat, seguretat i els monitors són la guia clau per la motivació i el respecte de les seves idees i desitjos, es formen projectes tan bonics com aquests.