Skip links

Com triar les activitats extraescolars adequades per als teus fills?

Extraescolars Catalunya

Les activitats extraescolars són una excel·lent manera de complementar l’educació formal dels nens, ajudant-los a desenvolupar noves habilitats, mantenir-se actius i fomentar-ne la creativitat. No obstant això, amb tantes opcions disponibles, pot resultar aclaparador per als pares triar les activitats adequades. A Engreskat tenim un gran nombre d’escoles a Catalunya que oferiran als teus fills tota mena d’activitats extraescolars. Podran escollir i practicar allò que més els agradi; tanmateix, no sempre és fàcil saber què volen i que necessiten els nostres fills o quina és l’activitat més recomanable, per això oferim una sèrie de consells que us poden ajudar a decidir què és millor per a ells.

1. Coneix els interessos dels teus fills

El primer pas per triar les activitats extraescolars adequades, és conèixer els interessos dels teus fills. Observa què els agrada fer en el temps lliure, què els apassiona i què els motiva. Per exemple, si el teu fill gaudeix de la música i la dansa, podries considerar inscriure’l a classes d’iniciació musical, dansa o interpretació. Si us agrada l’esport, potser us podeu unir a un equip de futbol o practicar activitats multiesportives per acabar de decidir quina s’ajusta més.

2. Considera les fortaleses i debilitats dels teus fills

A més dels interessos, és important considerar les fortaleses i les debilitats dels teus fills, a l’hora triar el tipus d’activitat. Si el teu fill destaca en matemàtiques, podries cercar un club de ciències o de robòtica. Si teniu dificultats per socialitzar, una activitat grupal com el teatre o la dansa pot ajudar-lo a desenvolupar habilitats socials.

3. Avalua el temps disponible

Un altre factor que cal tenir en compte és el temps disponible. És crucial que els teus fills tinguin prou temps per descansar, fer la tasca i participar en altres activitats familiars. No sobrecarregueu la vostra agenda amb massa activitats, ja que això pot generar estrès i esgotament.

4. Tingues en compte el pressupost

El pressupost també és un factor important a considerar en escollir activitats extraescolars. Algunes activitats poden ser costoses, especialment si necessiten equip especialitzat o classes privades. Assegura’t d’avaluar el cost de cada activitat i decidir quan estàs disposat a invertir-hi.

5. Prova diferents activitats

Quan hagis reduït les teves opcions, considera la possibilitat que els teus fills provin diferents activitats. Permet-los explorar diferents opcions i escoltar les seves opinions abans de prendre una decisió final.

6. Parla amb els teus fills sobre les seves expectatives

Abans de prendre una decisió final, és important parlar amb els teus fills sobre les seves expectatives i què esperen aconseguir amb l’activitat extraescolar. Volen divertir-se, fer nous amics, millorar en una habilitat específica o simplement provar alguna cosa nova? Assegureu-vos que les vostres expectatives estiguin alineades amb el que l’activitat us pot oferir.

7. Busca equilibri i varietat

És recomanable cercar un equilibri entre activitats físiques, creatives i acadèmiques. Això ajudarà els teus fills a desenvolupar una àmplia gamma d’habilitats i mantenir motivats. A més, la varietat us donarà l’oportunitat de descobrir noves passions i talents.

8. Estigues obert a canvis

Recordeu que les preferències i interessos dels vostres fills poden canviar amb el temps. Per tant, mantingues obert a canvis i reavalua regularment les activitats en què participen. Si alguna cosa ja no els interessa o no els agrada, no tingueu por de buscar noves opcions.

Contacta amb nosaltres

Des d ́Engreskat oferim una àmplia varietat d’opcions, des d’esports fins a art, música, cuina i robòtica. L’enfocament de les nostres escoles cerca el desenvolupament integral dels nens, garantint una experiència enriquidora i divertida.

Si tens algun dubte o necessites orientació, Truca’ns! Estarem encantats d’atendre’t.